EQT miljonsatsar med Forza-grundaren i Mexiko

EQT är storfinansiär i entreprenören Patrik Arnesons nya techsatsning i Mexico City och pumpade ifjol in 42 miljoner kronor i bolaget.
EQT miljonsatsar med Forza-grundaren i Mexiko - Patrik Arneson
Patrik Arneson. Foto: Forza

Det framgår av dokument som Breakit har tagit del av. Ingen av parterna vill dock uttala sig om saken till sajten.

Patrik Arnesson är mest känd för att ha grundat fotbollsappen Forza som 2022 omsatte nära 50 miljoner kronor medan rörelsevinsten landade på 8 miljoner kronor.

Breakit hänvisar till källor och skriver att projektet går under namnet Iris och att det handlar om en ny plattform inom sociala medier. Ägarbolaget ska ha döpts till ”2023 Will Not Be Like 2022”.

I nyemissionen ska också affärsängeln Vahid Toosi ha deltagit, som mest är känd som grundare till hörlursbolaget Pugz och Erik Wall som är investeringschef på kryptobolaget Arcane Assets.

Breakit skriver att Patrik Arnesson kontrollerar 50% av aktierna och att EQT:s andel utgör mer än 20%. Sajten hänvisar också till papper från Bolagsverket där det framgår att riskkapitalbolaget har köpt in sig till en värdering på strax över 200 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets