Erik Pensers Banks husvy – tror att S&P500 når 4500 under året

Baserat på sin analys så ser kapitalförvaltningen framför sig att räntorna i USA kommer att stiga och ligger sedan en tid tillbaka även positionerade för en ränteuppgång.
Erik Pensers Jonas Thulin.
Jonas Thulin. Foto: Tobias Ohls
Vidare går banken emot konsensus och hävdar att den svenska kronan kommer att handla utmed fundamenta och den period av styrka vi har sett kommer att gå över till försvagning.

Angående aktier kommenterar Jonas Thulin följande.

”Överviktade, maximalt. I aktier har vi maximal position och vi ser inga moln på himlen just nu. Tvärtom, 2021 kommer bli ett fantastiskt starkt börsår. Vi har som bank lagt en prognos i marknaden om att S&P500 ska nå 4 500 i år, +18 procent – en aggressiv prognos.”

Vidare skriver kapitalförvaltningen att de förväntar sig att råvarupriser kommer att stiga tillsammans med konjunkturen.

”Ser starkt ut, för flertalet, men inte alla regioner. Vi anser att även inför 2021 ligger konsensus alldeles för långt efter, det ger marknaden stort spelrum vilket vi faktiskt ser som positivt. Aktiemarknaden kommer fortsätta, precis som under hela 2020 (!), vara klistrat till makrot. Notera; detta gäller inte alla regioner, tex halkar Europa efter både i marknader, i makro och i vaccinering”, kommenterar Jonas Thulin angående makroläget.

Vidare skriver chefen för kapitalförvaltningen att mot bakgrund av ovanstående citat bör man undvika att investera i Europa.