Estee Lauder köper Tom Ford för 2,8 miljarder dollar

Skönhetsföretaget Estee Lauder bekräftar nu att de köper modehuset Tom Ford till en värdering om 2,8 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Estee Lauder köper Tom Ford för 2,8 miljarder dollar - Estée lauder Tom Ford
Foton: TT

Samtidigt tecknar Ermenegildo Zegna Group och Marcolin långtidskontrakt avseende licensiering för Tom Ford Fashion respektive Tom Ford Eyewear.

Estee Lauder kommer betala runt 2,3 miljarder dollar exklusive en betalning om 250 miljoner dollar från Marcolin vid slutförandet av affären. Tom Ford själv kommer fortsätta arbeta inom företaget under 2023.

Förvärvet finansieras med en kombination av kontanter, skulder och 300 miljoner dollar i uppskjutna betalningar till säljarna som förfaller till betalning från och med juli 2025.

Det har skett en auktion för att sälja Tom Ford där flera andra aktörer så som Kering också varit intresserade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets