EU skickar varningsbrev till Storbritannien över handelsavtal för Nordirland

EU har initierat rättsliga åtgärder och skickat ett varningsbrev till Storbritannien över att ha brutit mot handelsavtalet för Irland och Nordirland samt punkten om god tro i utträdesavtalet. Det framgår av ett pressmeddelande.
EU skickar varningsbrev till Storbritannien över handelsavtal för Nordirland - irland-grans-900
Färjeterminal vid Larne, Nordirland. Foto: AP Photo/Peter Morrison/TT
Den 3 mars tillkännagav Storbritannien att man tänker förlänga respitperioder på brittiska varor som går från Storbritannien till Nordirland.

Detta markerar början på en formell överträdelseprocess mot Storbritannien. EU påpekar att det är andra gången inom loppet av sex månader som den brittiska regeringen bryter mot internationell lag.

Förhoppningen är att kunna lösa dessa frågor i den gemensamma kommittén utan att behöva ta till ytterligare legala åtgärder.

Storbritannien har en månad på sig att svara på varningsbrevet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco