Euron på lägsta nivån mot dollarn på 20 år

Euron föll på tisdagen till ett nytt 20-årigt lägsta mot dollarn på tisdagen, efter att färska undersökningsdata visade att euroområdets ekonomi närmar sig en kontraktion. En euro kostar nu 1,03 dollar.
Euron på lägsta nivån mot dollarn på 20 år - euro-affarsvarlden-700_binary_6876810.jpg
Det senaste tappet mot dollarn följde publiceringen av S&P Globals sammansatta inköpschefsindex för EU. En noggrant övervakad aktivitetsbarometer sjönk till 52,0 i juni från 54,8 i maj. Det var endast en bråkdel högre än ursprungligen beräknat men fortfarande den lägsta avläsningen på 16 månader.

S&P sade att siffrorna betyder att tillväxten i euroområdet troligen avtog till cirka 0,2% under andra kvartalet. Vidare tyder avläsningar inom bland annat nya ordrar och sysselsättning på att det kommer att bli värre under de kommande månaderna, skriver Investing.com.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco