Europeiska bankaktier är nere på sina lägsta nivåer på 30 år

Europeiska bankaktier är nere på sina lägsta nivåer på 30 år. Branschindexet Stoxx Europe 600 Banks noterade på fredagen sin lägsta nivå sedan indexet skapades 1991, rapporterar Bloomberg News.
Banker, Tyskland
Det breda Stoxx Europe 600-index har tappat 1,2 procent och bankindexet är ned 1,3 procent. Nedgången eldas på av förnyad oro över antalet covid-19 smittade och restriktioner i Europa.
Bland dagens förlorare syns BNP Paribas som tappar 2,7 procent, Intesa Sanpaolo som är ned 2,4 procent och Deutsche Bank som faller 2,0 procent.I fredagens nyhetsflöde gällande coronaviruset märks att den spanska regeringen rekommenderar en nedstängning av hela Madridregionen och att London placeras på Storbritanniens nationella övervakningslista.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.