Evergrande faller 25% efter att personal blivit anhållen

Problemtyngda fastighetsutvecklaren Evergrande föll med 25% under måndagens handel efter att polisen anhållit personal från bolaget inom området för förmögenhetsförvaltning.
Evergrande
Evergrande. Foto: AP Photo/Andy Wong/TT

Evergrande har stått i epicentrum för den kinesiska fastighetskrisen. Bolaget är världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, och tidigare menade analytiker att en konkurs skulle kunna leda till ett Lehman Brothers-läge fast i Asien, alltså att marknaden fryser till på grund av osäkerhet om vem som egentligen sitter på förlusterna. Aktien var handelsstoppad i inte mindre än 17 månader.

Marknaden oroar sig nu för att den senaste brottsundersökningen skall lägga ytterligare ok på företaget. Det är inte klart hur många personer det är som sitter anhållna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets