Evolution rasade igen – har gått sämst av alla aktier sista månaden

Evolution rasade återigen rejält på börsen i dag. OMXS30-jätten är nu Stockholmsbörsens sämsta aktie den senaste månaden.
Evolution
Evolution faller tungt på börsen på torsdagen.

Stockholmsbörsen backade tydligt på torsdagen. Vid stängning var OMXSPI ner 1,4% medan OMXS30 föll 1,2%. Två OMXS30-aktier var de sämsta aktierna på Large Cap – Evolution och Sinch. De båda jättarna backade 11,4 respektive 9,4 %.

Armfelt om Evolution: ”En kampanj för att smutskasta bolaget”

Detta är en av flera tydliga nedgångsdagar för Evolution den senaste tiden. Bolaget har anklagats för att deras spel varit tillgängliga från länder under amerikanska sanktioner och är nu ner knappt 37 % på en månad. Det är bara livekasinobolaget, Readly och Bico bland bolagen som ingår i OMXSPI som backat över 30 % den senaste månaden. Evolution har gått sämst av de tre bolagen.

Affärsvärlden intervjuade nyligen TIN Fonder-förvaltaren Carl Armfelt om anklagelserna mot Evolution.

”Det stämmer inte att de har kunder i länder som omfattas av amerikanska sanktioner – det är en kampanj för att smutskasta bolaget”, sa Armfelt förra veckan.

Den senaste tidens ras har gjort att småspararna bottenfiskat i Sinch och aktien toppade såväl Avanzas som Nordnets köplistor i november. Även Evolution kom högt upp på köplistorna, på en andra respektive fjärdeplats.

”De två börsraketerna har den senaste femårsperioden levererat en betydligt högre avkastning än vad hela OMXS30 levererat de senaste två årtiondena. Framgången har lett till en hög förväntansbild samtidigt som både Sinch och Evolution stött på bolagsspecifika utmaningar under november, med rejäla kursfall som följd. Privatspararna trotsade dock oron och valde att trycka på köpknappen”, sade Avanzas sparekonom Nicklas Andersson angående köpen.