Facebook stiger i förhandeln på Wall Street

USA-börserna väntas inleda torsdagens handel med att stiga något. Facebook ökar i förhandeln efter en starkare än väntad delårsrapport efter börsernas stängning i går kväll.

”S&P 500 är pausat nära nivån 2.105 för närvarande”, skrev Colin Cieszynski i en analys sent under gårdagen enligt Marketwatch.

”Indexet kan gå vidare till juli-nivån nära 2.135 om motståndet vid 2.115 kan brytas igenom”, bedömde han vidare.

S&P 500-terminen var klockan 14.45 0,3 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen ökade lika mycket.

USA-börserna inledde gårdagen med svaga uppgångar men vek snabbt ned. Det amerikanska inköpschefsindexet för tjänstesektorn gav inget stöd för kurserna och Fed-chefen Janet Yellens utfrågning i representanthuset gav snarare en extra spark nedåt.

Efter stängning rapporterade dock Facebook ökade intäkter och resultat per aktie i sitt tredje kvartalet. Aktien ökar 4,8 procent i förhandeln.

Qualcomm rapporterade efter stängning i går ett justerat resultat per aktie på 0,91 dollar i räkenskapsårets fjärde kvartal. Väntat var 1,26 dollar enligt Zacks konsensus. Aktien faller med 5,3 procent i förhandeln.

Whole Food Markets backade 7,0 procent i förhandeln efter rapport.

Nya arbetssökande förra veckan uppgick till 276.000, jämfört med väntade 262.000.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco