Fas 2 av handelsavtalet ingen prioritet enligt Trump

Trump säger att relationen mellan Kina och USA är allvarligt skadad och att Fas 2 av ett handelsavtal inte är någon prioritet.
Fas 2 av handelsavtalet ingen prioritet enligt Trump - trump-handelsavtal-700_binary_6984391.jpg

USA:s president Donald Trump har sagt att en andra fas av handelsavtalet med Kina är ingen prioritet eftersom relationen mellan länderna är ”allvarligt skadad” av coronapandemin. Det rapporterar CNBC.

Trump beskyller Kina för att inte ha stoppat coronavirusutbrottet som startade i Wuhan i slutet av 2019. Det har bland annat lett till massarbetslöshet i USA och landet toppar även listan över mest smittade och döda på grund av viruset.

På väg till Florida sade Trump till journalister att han inte ens tänker på fas två och andra saker ockuperar hans hjärna.

”De kunde ha stoppat det, de stoppade inte det” sade Trump om Kinas agerande mot covid-19.

USA och Kina undertecknade fas 1-avtalet i januari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco