Fed-chef spår fallande arbetslöshet till 7 procent redan i år

Den amerikanska ekonomin kan återhämta sig så pass att arbetslösheten kan sjunka tillbaka till 7 procent innan året är slut, bedömer Fed-chef i distriktet St.Louis.
Fed-chef spår fallande arbetslöshet till 7 procent redan i år - FEDERAL-RESERVE-700_binary_6968993.jpg

James Bullard, chef för Federal Reserves distrikt i St. Louis, är allt mer positiv till den amerikanska ekonomins återhämtning och bedömer att arbetslösheten kan sjunka till 7 procent innan slutet av året. Det rapporterar CNBC.

I spåren av coronapandemin ligger arbetslösheten i USA för tillfället på 11,1 procent, vilket är nivåer landet inte haft sedan efter andra världskriget. För fem månader sedan noterade arbetslösheten sitt femtioårslägsta på 3,5 procent, för att sedan stiga ända upp till 14,7 procent i april.

Bullard förväntar sig ytterligare finansiella stöd från den amerikanska kongressen. Han bedömer även att användandet av ansiktsmasker kommer öka i landet, vilket skulle minska virusspridningen och ge stöd åt den ekonomiska återhämtningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets