Laddar

Fem köpråd från Börsveckan

Börsveckan ger fem köpråd och ett säljråd samt rekommendationen avvakta för två aktier i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar också sin portfölj oförändrad.

Bostadsutvecklaren Besqab har stigit med 50 procent sedan börsnoteringen i somras. Det är motiverat med tanke på den höga tillväxt som bolaget har just nu. Börsveckan ser fortsatt goda marknadsutsikter framför sig. Tidningen ser en god uppsida på tolv månaders sikt och upprepar sitt köpråd för aktien.

Kycklingkoncernen Scandi Standard har fått problem i Norge efter att Ica sagt upp avtalet samtidigt som en del skriverier i media kring bakterier har fått efterfrågan att falla. Lyfter man blicken framstår aktien ändå som köpvärd, anser Börsveckan. En värdering i linje med börsen som helhet ger en riktkurs på 63 kronor, vilket ger en uppsida på 20 procent. Rådet blir köp.

Meda fick efter en svag niomånadersrapport revansch med ett starkt bokslut. Ett antal uppgraderingar från diverse banker gav rejält med bränsle till aktien och en redan hög värdering har blivit ännu högre. Tidningen avvaktar med aktien.

Sobis bokslut blev lite sämre än väntat med en i princip oförändrad vinst trots högre omsättning. Manegen är dock krattad för en fin utveckling under 2015 då viktiga lanseringar väntas. Chanserna överväger riskerna, anser Börsveckan och ger köpråd.

Seamless chockade marknaden med en katastrofrapport som fick aktien att störtdyka. På ett år har aktien fallit med 80 procent och någon vändning är inte i sikte, bedömer tidningen. Osäkerheten är stor och vd Peter Fredell har sålt aktier. Börsveckan rekommenderar att man ska ta rygg på vd och sälja sina aktier i Seamless.

Sagax har gått urstarkt på börsen det senaste året. Värderingen är i dagsläget något ansträngd, men nya förvärv och lägre räntor kan ge fastighetsbolaget en fortsatt fin utveckling framöver. Tidningen ser dock ett läge för en andhämtningspaus och rekommenderar avvakta.

Internetoperatören Bahnhof hade sitt bästa år någonsin 2014 men aktien backade kraftigt efter bokslutet i förra veckan. Orsaken var bolagets försiktiga prognoser för 2015. De långsiktiga utsikterna är dock alltjämt ljusa, bedömer Börsveckan som står fast vid sitt köpråd för aktien. Tidningen anser att aktien är köpvärd upp till 110 kronor som korten ligger just nu och behåller också aktien i sin portfölj.

Opus kunde trots vissa motgångar leverera ett starkt resultat för 2014. Tidningen bedömer att mycket tyder på att bolagets positiva utveckling kommer fortsätta de närmaste åren. Värderingen är inte särskilt hög för ett ledande bolag med stabila kassaflöden, bra lönsamhet och goda tillväxtmöjligheter, anser tidningen och ger köpråd för aktien.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.