Femte nedgångsdagen i rad på USA-börserna

New York-börserna pendlade mellan plus och minus på onsdagen efter de senaste dagarnas ras i kölvattnet av den ökade oron för coronavirusets globala spridning.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 0,5 procent till 26.958. Det bredare S&P 500-indexet sjönk 0,4 procent till 3.116 medan Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,2 procent till 8.981.

Sektorsvis var det teknik som gick starkast, medan energisektorn gick svagast.

Bland virusnyheter bestod onsdagens rapportering bland annat av att de första fallen upptäckts i Grekland och Sydamerika. Dessutom har dödstalen ökat i Italien och Iran.

”Ingen har en aning om djupet eller varaktigheten av coronavirusets negativa effekt på den globala ekonomin och företags resultat”, sade Alec Young vid FTSE Russell, enligt Bloomberg.

Enligt CNN har den första studien med läkemedlet remdesivir för behandling av coronaviruset påbörjats i Nebraska i USA. Gilead Sciences, som tillverkar remdesivir, handlades upp 6,6 procent.

Walt Disney backade 3,7 procent. På tisdagskvällen meddelade underhållningsjättens vd Bob Iger plötsligt sin avgång.

Bättre gick det för Apple som steg 1,6 procent under onsdagen, då bolaget höll årsstämma.

Modebolaget TJX, som äger lågpriskedjorna TJ Maxx och Marshalls, steg drygt 7 procent efter att ha presenterat en stark rapport.

Byggvaruhuskedjan Lowe’s kom också med ett resultat som toppade marknadens förväntningar medan prognosen för 2020 var något av en besvikelse. Aktien var ned 4,4 procent.

Hamburgerkedjan Wendy’s backade 4,7 procent. Kvartalsresultatet matchade analytikernas förväntningar men guidningen var en besvikelse.

Marathon Petroleum tyngdes 1,6 procent, efter att större bränder utlösts vid bolagets oljeraffinaderi nära Los Angeles.

Vidare sjönk oljepriset ytterligare på den ökade virusoron. Brentoljan var ned 2,8 procent till 53:46 dollar per fat medan WTI-oljan föll 2,5 procent till 48:80 dollar.

Bland övriga oljebolag sjönk både Exxon Mobil och Chevron över 2 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var ned 2 punkter till 1,33 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.