FI begär information från EQT om ändrade reglerna

Riskkapitalbolaget EQT har en dialog med Finansinspektionen kring hanteringen av informationen om bolagets revidering av lock-up-strukturen som medförde att partners kunde sälja aktier för 23,3 miljarder kronor.
Finansinspektionen
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

”EQT AB gör bedömningen att informationsgivningen är korrekt och har inhämtat extern rådgivning i frågorna”, skriver bolaget i ett kortfattat pressmeddelande.

Det beskrivs att EQT förser Finansinspektionen med underlag och ser fram emot en fortsatt positiv och konstruktiv dialog.

Att bolaget reviderade inlåsningsperioden har fått kritik från flera håll, bland annat från analytiker och fondbolag.

Fick in anmälan från EQT

Styrelsens beslut att tillåta försäljningen hemlighölls i en vecka, skrev Di i tisdagens utgåva av tidningen. Det bekräftas av Finansinspektionen som skriver att man den 7 september fick in en anmälan från EQT om uppskjutet offentliggörande av insiderinformation. FI har begärt att bolaget ska lämna en redogörelse kring vilka omständigheter som legat till grund för det. Myndigheten kommer att analysera svaret för att kunna ta ställning till om det finns skäl till vidare åtgärder.

Det är relativt vanligt att börsbolag skjuter på offentliggörande av insiderinformation, men för att få göra det krävs att ett antal villkor är uppfyllda.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets