Finansinspektionen ska kartlägga IT-incidenten på Swedbank

Finansinspektionen avser att kartlägga förloppet kring de händelser som ledde till att felaktiga saldon visade på Swedbanks kunders konton. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.
Swedbank
Foto: TT
Swedbank har löpande, under och efter incidenten, lämnat information till Finansinspektionen enligt gällande rutiner, skriver banken i en separat pressrelease.

”Swedbank hade natten mellan den 28 och 29 april en större IT-incident som drabbade våra kunder. Det ser vi mycket allvarligt på och vi vidtar kraftfulla åtgärder för att detta inte ska kunna hända igen. Vi välkomnar Finansinspektionens initiativ att kartlägga händelseförloppet”, kommenterar Jens Henriksson, VD och koncernchef på Swedbank.

En förordnad revisor från FI kommer att sammanställa en rapport, varefter myndigheten kommer besluta om vidare hantering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.