Finansministern öppnar för sänkt ISK-skatt 2025: ”En fråga vi arbetar aktivt med”

Finansdepartementet arbetar med ett förslag på sänkt skatt på sparande på så kallade ISK-konton. Förslaget kan komma med i nästa höstbudget. Det rapporterar TT.
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) presenterar budgetpropositionen för 2024 och höständringsbudgeten för 2023 vid en pressträff
Finansminister Elisabeth Svantesson (M). Foto: TT

”Det är en fråga vi just nu aktivt arbetar med på finansdepartementet”, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M). Hon pekar på att regeringspartierna och SD i Tidöavtalet är överens om att ingen skatt ska finnas på de 300 000 första sparade kronorna.

Svantesson säger att ”det kan absolut bli aktuellt då” som svar på frågan om det kan komma ett förslag om sänkt ISK-skatt i nästa höstbudget, som gäller 2025.

Sänkt skatt på sparande var ett vallöfte, men skatten på ISK-konton höjs automatiskt nästa år på grund av att den följer statslåneräntan som ökat.

Läs mer:

Siegbahn: ISK är inte skattegynnat – och nu blir det tydligare

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets