Fingerprint Cards vill förtidsinlösa obligationer på 300 miljoner

Teknikbolaget Fingerprint Cards har beslutat att göra en förtida inlösen av utestående obligationslån på 300 miljoner kronor genom en ny finansiering på minst 340 miljoner kronor, med möjlighet att utökas till 430 miljoner kronor.
Fingerprint Cards vill förtidsinlösa obligationer på 300 miljoner - WEB_INRIKES
Foto: Thomas Johansson / TT

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom förtidsinlösen av det utestående obligationslånet försvinner dess begränsande kovenanter. Det öppnar för bolaget att göra en ökad satsning inom tillväxtsegmenten, samt stärka bruttomarginalen och därmed lönsamheten.

”Finansieringen och återbetalningen av vårt utstående obligationslån förstärker bolagets balansräkning och finansiella ställning väsentligt vilket förbättrar våra möjligheter att exekvera på bolagets tillväxtplaner, både organiskt och potentiellt genom mindre selektiva förvärv”, kommenterar styrelseordförande Christian Lagerling.

Finansieringen sker en emission av konvertibler på 160 miljoner kronor till en entitet som förvaltas av Heights Capital Management, samt genom en fullt garanterad företrädesemission av B-aktier på cirka 180 miljoner kronor och en företrädesemission av A-aktier på 3,4 miljoner kronor.

De slutliga villkoren för företrädesemissionen kommer att fastställas senast den 16 augusti. Under förutsättning att företrädesemissionen godkänns av bolagsstämman, väntas avstämningsdag bli den 24 augusti och teckningsperioden pågå mellan den 28 augusti och 11 september.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets