Fiskars skär ner med 100 personer

Finländska konsumentvarubolaget Fiskars planerar organisationsförändringar som innebär att cirka 100 personer tvingas att lämna bolaget.
Fiskars skär ner med 100 personer - norden_chopping_axe fiskars
Foto: Fiskars

“Vi är ett bolag på en förändringsresa och det är vår tillväxtstrategi som sätter ramarna för de beslut vi tar. Våra planerade förändringar säkerställer att vi allokerar våra resurser till de strategiska tillväxtområdena”, säger Nathalie Ahlström, Fiskars Groups vd, i en kommentar.

Åtgärderna påverkar främst Vita, Terra och Crea. Programmet vänas ge årliga besparingar om 30 miljoner euro per år, varav ungefär hälften kommer att förverkligas under den andra hälften av 2023. Engångskostnaderna bedöms bli cirka 5 miljoner euro vilket kommer att belasta det första kvartalet.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.