Fitch Ratings höjer utsikterna för SBB:s kreditbetyg

Fitch Ratings har idag uppgraderat ratingutsikterna för fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, till positiva från tidigare stabila.
Ilija Batljan. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Det innebär att SBB:s nya rating är BBB- med positiva utsikter för bolaget och dess icke säkerställda skuld. Revideringen följer SBB:s offentliggjorda avsikt den 24 november att lämna ett frivilligt offentligt uppköpserbjudande att förvärva det norska fastighetsbolaget Entra. Det frmagår av ett pressmeddelande.

Fitch konstaterar i sin rapport att förvärvet skulle reflektera en förväntad förbättring av SBB:s affärsprofil, vilket i kombination med fortsatta avyttringar av icke-kärnfastigheter skulle berättiga en högre rating.

– Som konstaterat I samband med offentliggörandet av avsikten att förvärva Entra ser vi möjligheter att frigöra väsentliga synergier och ytterligare stärka SBB:s finansiella profil och roll på kapitalmarknaden. I linje med detta ser vi hur transaktionen fortsätter förbättra våra kreditnyckeltal och vi är därmed väl positionerade att uppnå målet om BBB+ rating under 2021, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här