Fitch: Utmaningar väntar Europas teleoperatörer

Kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings bedömer att den europeiska teleoperatörssektorn står inför utmaningar 2020.

Det framgår av en rapport från Fitch, enligt ett pressmeddelande.

Konkurrensen på den europeiska teleoperatörsmarknaden är intensiv och behovet av fortsatta investeringar i nästa generations fasta och mobila nätverk kommer att fortsätta under 2020, enligt Fitch.

”Detta kan resultera i att fler operatörer överväger nätdelning eller finansiella partnerskap för att minska kapitalintensiteten och skydda den fria kassaflödesgenereringen”, skriver Fitch.

Fitch räknar med att investeringsnivåerna, capex, i den europeiska operatörssektorn kommer att vara på en fortsatt hög nivå. Institutet tror dock inte att nätoperatörerna accelererar sina investeringsprogram så länge affärscaset för utbyggnaden av nästa generations nät är osäkert i många fall.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.