Flaggfritt i Infreas nyemission

Infrastrukturbolaget Infrea har släppt prospektet för sin företrädesemission på 83 Mkr. Emissionsguiden låter fortsatt bli att hissa någon flagga.
Flaggfritt i Infreas nyemission - Infrea
Infrea är aktuellt med en företrädesemission som går att teckna till och med den 8 april.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Infreas företrädesemission av aktier som kan tillföra infrastrukturbolaget 83 Mkr före emissionskostnader.

I samband med det hissade vi inga flaggor utan uppmärksammade istället att villkoren är bra.

Emissionskostnaderna är låga, vilket delvis beror på att garantiåtagandena på 49,6 Mkr (60% av emissionsbeloppet) inte kostar Infrea något. Huvudägaren Byggmästare Ahlström och Infreas ledamot Pontus Lindwall står för garantierna.

Efter en genomgång av Infreas prospekt ser Emissionsguiden inga skäl till att hissa någon flagga.

Infrea-aktien handlas runt 11 kr, att ställa mot teckningskursen 8,30 kr. Teckningsperioden startade den 25 mars och sträcker sig till och med den 8 april. Emissionen är fullt säkerställd genom tecknings- och garantiåtaganden.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets