Prickfritt i Infreas företrädesemission

Infrastrukturbolaget Infrea genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 83 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar inga flaggor utan ser istället villkoren som gynnsamma för aktieägarna.
Prickfritt i Infreas företrädesemission - Infrea
Infreas styrelse har beslutat om en företrädesemission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 13 mars.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Infrea har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra infrastrukturbolaget 83 Mkr brutto. Kostnaderna väntas bli 1,2 Mkr eller 1,4% av emissionsbeloppet.

Kapitalanskaffningens motiv är att stärka balansräkningen och kunna ta vara på tillväxtmöjligheter.

Emissionsguiden hissar inga flaggor för emissionen.

BRA VILLKOR

De flesta emissionsvillkor följer en gängse standard. Men ibland sticker något ut på ett positivt sätt och det är då värt att uppmärksamma. Det kan exempelvis handla om oväntat låga emissionskostnader eller storägare som agerar ovanligt generöst.

Emissionskostnaderna på 1,2 Mkr eller 1,4% av beloppet är blygsamma. Att en så liten del av emissionslikviden försvinner på vägen till Infreas kassa förtjänar att lyftas fram som något positivt.

Huvudägaren Byggmästare Ahlström (20% av aktierna) samt Actorius (Infreas ledamot Pontus Lindwall med 3,6% av aktierna) garanterar sammantaget 60% av emissionen utan ersättning. Tillsammans med teckningsåtaganden från bland annat styrelse och ledning är därmed hela emissionen fullt säkerställd utan att det kostar Infreas aktieägare något.

Den som överväger att teckna kan därmed vara förvissad om att befinna sig i samma båt som storägare och insynspersoner.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt prospekt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.