Fler bostadsköpare tror på sjunkande priser

Enligt en ny rapport från bostadsplattformen Hemnet gällande juli tror fler bostadsköpare på sjunkande priser samtidigt som inflödet av bostäder till salu är högt.
Bostad till salu. Bostadspriserna
Att antingen köpa en bostad eller ha över 15 år i kötid ska inte behöva vara de enda alternativen på bostadsmarknaden. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

I Hemnets Köparbarometer minskade prisförväntningarna för tredje månaden i rad. Andelen köpare som tror på sjunkande priser var i augusti 22%, en ökning med 7 procentenheter från månaden innan.

Det har noterats en ny rekordhög aktivitet på villamarknaden för att vara juli månad. Det både lades ut och såldes fler villor än någonsin under en julimånad. Även lägenhetsmarknaden var stark under perioden.

“Sommaren 2021 har likt sommaren förra året präglats av en ovanligt hög aktivitet, i år framför allt på villamarknaden. Både antalet publicerade och sålda villor ligger rekordhögt för att vara en julimånad och den höga aktiviteten syns också för lägenheter om än inte på samma nivåer som under sommaren 2020”, säger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.