Flygbolag på randen till konkurs

Det försvunna flyglanet MH370 har fått det redan stukade Malaysia Airlines förluster att skena. Aktien rasar över 20 procent på börsen i dag till en rekordlåg nivå.

På torsdagen släppte Malaysia Airlines bokslutet för det första kvartalet. Det var ingen rolig läsning för investerarna. Nettoförlusten skrevs till närmare 140 miljoner dollar, vilket var det sämsta kvartalsresultatet sedan 2011.

Beskedet fick aktien att falla 9,5 procent i fredags. När börserna öppnade på måndagen igen fortsatte raset med ytterligare 21 procent.

Under det senaste året har Malaysia Airlines aktie rasat med 63 procent. Det malaysiska börsindexet har samtidigt stigit 6,2 procent.

Enligt flygbolaget har det mystiska försvinnandet av MH370 pressat finanserna ytterligare. Flygplanet försvann den 8 mars i år och har ännu inte återfunnits.

Enligt tidningen Sinar Harian, som Bloomberg refererar till, överväger den malaysiska regeringen att låta företaget gå i konkurs.

– Den här gången lär det inte bli någon räddningsaktion, säger Mohshin Aziz, analytiker på Malayan Banking, till Bloomberg.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.