Flygbolagsaktier lyfter i förhandeln på Wall Street

Efter måndagskvällens kraftiga uppgångar på USA-börserna såg index på tisdagen ut att börja med små rörelser.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent. S&P 500-terminen var oförändrad medan terminen för Nasdaq 100 var upp 0,5 procent.

I Europa har börserna under tisdagen klättrat med uppgångar på i trakterna av 1,5-2 procent i Frankfurt, Paris och London. G7-länderna har i ett uttalande uppgett att de kommer att använda tillgängliga verktyg för att begränsa en ekonomisk avmattning som följd av coronavirussmittan, men länderna nämnde inga specifika åtgärder.

Kortföretaget Visa backade lätt i handeln före öppning. Bolaget har sänkt sin guidning gällande intäktstillväxten för det andra kvartalet, med hänvisning till spridningen av coronaviruset.

Cannabistillverkaren Tilray föll kraftigt i förhandeln efter att ha missat intäktsestimaten för fjolårets avslutande kvartal. Bolagets intäkter var 15 procent lägre än väntat enligt Refinitivs sammanställning.

På den positiva sidan steg flera flygbolagsaktier, efter att ha handlats ned kraftigt på senare tid. Delta, United och American var upp med 4-4,5 procent i förhandeln.

JMP Securities har höjt sin rekommendation för Tesla till outperform och samtidigt dragit upp riktkursen till 1.060 dollar, högst av alla analytiker på marknaden. Tesla avancerade 6,5 procent före öppning.

På tisdagen håller 16 amerikanska delstater primärval, under det som kallas “super Tuesday”. Bland Demokraternas kandidater har Joe Biden de senaste dagarna ökat sitt stöd, samtidigt som Bernie Sanders ligger fortsatt relativt högt i opinionsmätningarna.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här