Flygplatsaffär ger negativ resultateffekt för Serneke

Serneke och Castellums avtal om reglering av resterande köpeskilling i Säve-affären innebär att Serneke vid en slutavräkning erhåller 360 miljoner kronor.

Genom avtalet upphör även Sernekes ansvar avseende sanering av föroreningar på området. Återstående reservation för saneringsåtaganden om totalt 10,5 miljoner kronor upplöses i samband med affären.

Den finansiella effekten innebär en negativ resultatpåverkan i det fjärde kvartalet om cirka 85 miljoner kronor samt en positiv likviditet om cirka 300 miljoner kronor.

Det var i slutet av 2018 som Serneke sålde Säve flygplats till Castellum för en fast köpeskilling om 1,1 miljard kronor. Serneke erhöll i samband med tillträdet 750 miljoner kronor och resterande del skulle erläggas senast 2030. Uppgörelsen som nu framkommit innebär att köpeskillingen för transaktionen slutligt regleras.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här