Fondbolag varnar för börsrekyl

Framöver tänker fondbolaget JRS Fonder avvakta med fortsatta köp av aktier, enligt ett marknadsbrev.

JRS Fonder väljer att ha en fortsatt svag övervikt mot aktier, framgår det av månadens marknadsbrev för mars.

Enligt JRS bidrar ”fortsatt expansiv penningpolitik och stigande vinster till positiva flöden till aktier via utdelningar, återköp av egna aktier samt av fortsatta utflöden från räntemarknaden”. Samtidigt varnar JRS att riskerna för ett bakslag är stora med tanke på den senaste tidens rejäla uppgångar.

Vid sidan av aktier väljer man också att vara överviktade i företagsobligationer. Anledningen uppges vara stabiliseringen i oljepriset, något som har minskat oron för eventuella stressituationer och fått inflödena att återigen öka.

Framöver tänker fondbolaget avvakta med fortsatta köp av aktier, speciellt när det kommer till amerikanska, japanska och svenska där man har tagit hem vinsterna. Istället tänker man följa noggrant de framtida händelseutvecklingarna i Asien.

”Asien ligger närmast till för ytterligare en uppviktning efter Kinas senaste räntehöjning. Portföljen innehåller i övrigt riskbärande i form av företagsobligationer som också gynnas av centralbankernas tillgångsköp och en allt bättre konjunktur i Europa”, skriver chefsstrateg Torbjörn Söderberg i brevet.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.