Fondbolagens förening har valt Javiera Ragnartz till ny ordförande

Javiera Ragnartz, VD på SEB Investment Management valdes idag till ny ordförande i Fondbolagens förening. Det framgår av ett pressmeddelande.
Fondbolagens förening har valt Javiera Ragnartz till ny ordförande - ragnartz 1200
Javiera Ragnartz. Foto. Fondbolagens förening
Under Fondbolagens förenings stämma idag valdes även Magdalena Wahlqvist Alveskog, Handelsbanken Fonder, till vice ordförande. Vidare valdes Tomas Flodén från AMF Fonder och Jessica Malmfors från Lannebo Fonder till nya styrelseledamöter.

”Fondbolagens förening är ett mycket bra forum för att driva branschgemensamma frågor. En sådan fråga som vi kommer att fortsätta fokusera på under mitt ordförandeskap är hållbarhet. Branschen lägger mycket kraft på att implementera den nya EU-lagstiftningen, och har också ambitioner till exempel på klimatområdet, som i många fall går långt utöver vad regelverken kräver. Det är viktigt med en gemensam tolkning av regelverken, och att såväl små som stora fondbolag får en möjlighet att vara med på resan”, säger Javiera Ragnartz, ordförande i Fondbolagens förening.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco