Förlust för Bergs Timber

Sågverksbolaget vänder till förlust för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Bergs Timber redovisar ett resultat efter finansnetto på -29 miljoner kronor (1,2) för det fjärde kvartalet (juni-augusti) i det brutna räkenskapsåret 2014/2015.

Rörelseresultatet blev -28 miljoner (2,9).

Nettoresultatet uppgick till -23 miljoner (0,8), vilket motsvarar -0,20 kronor per aktie (0,01).

“Resultatförsämringen beror på att perioden belastats med stora kostnader av engångskaraktär, huvudsakligen till följd av de omstruktureringsåtgärder som genomförs i Orrefors samt effekter på värdering av varulager till följd av förändrade omvärldsfaktorer. Perioden innehåller även ökade kostnader för reparation och underhåll samt råvara jämfört med föregående år. Totalt har kvartalet belastats med 23 miljoner kronor från kostnader av engångskaraktär”, skriver bolaget.

Nettoomsättningen uppgick till 223 miljoner (158).

Styrelsen föreslår, likt föregående år, att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här