Bergs Timber rusar över 80% efter bud

Isländska storägaren Norvik lägger ett uppköpsbud på trävarubolaget Bergs Timber på 44,50 kronor per aktie kontant. Aktien rusar över 80%
Bergs Timber rusar över 80% efter bud - Bergs timber

Budet innebär en budpremie på 86,2% räknat på gårdagens stängningskurs på 23,90 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Norvik är största aktieägare i Bergs med 58,67% av de utestående aktierna. Erbjudandet värderar samtliga aktier i Bergs till 1,54 miljarder kronor.

De oberoende ledamöterna i Bergs styrelse har beslutat att rekommendera aktieägarna att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av ett värderingsutlåtande, fairness opinion, som inhämtats från Handelsbanken enligt vilket, baserat på de antaganden och reservationer som anges i utlåtandet, erbjudandet är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i Bergs.

Acceptfristen för erbjudandet beräknas påbörjas omkring den 1 november och avslutas omkring den 29 november. Utbetalning av vederlag sker omkring den 6 december.

Uppköpsbudet är bland annat villkorat av godkännande från konkurrensmyndigheter. Enligt Norviks bedömning kommer transaktionen att kräva godkännanden från konkurrensmyndigheter i Island och Lettland.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets