Förlust för Vostok New Ventures

Vostok New Ventures rapporterar en nettoförlust för fjärde kvartalet.

Vostok New Ventures redovisar ett nettoresultat på 145 miljoner dollar (-127) för helåret 2015.

Effekten från bokade värdeförändringar på innehavsportföljen var här +121 miljoner före skatt (-125). Vidare erhölls utdelningar och kupongränta om 32 miljoner (4,3).

För fjärde kvartalet 2015 var nettoresultatet -5,3 miljoner dollar (1,07).

Substansvärdet per den 31 december 2015 motsvarade 57,21 kronor per aktie (40,95).

Portföljens kassa var 44 miljoner dollar vid årsskiftet. Samtidigt hade man utnyttjat en kreditfacilitet om 20 miljoner från Pareto samt övriga nettoskulder om 16 miljoner.

Vd Per Brilioth ger bland annat följande kommentar i investeringsbolagets bokslut:

”En hög-betamarknad som Ryssland blir bortsorterad av många aktörer under sådana volatila perioder som nu. De senaste 20 åren har dessa perioder varit precis då man bör köpa… Under de tuffa perioderna brukar Ryssland påbörja reformer då de inte har något annat val. Ryssarna är duktiga på att strama åt och jobba vidare. Jag noterar också många uppgifter om att Kudrin är på väg tillbaka till den politiska scenen, vilket skulle vara ett mycket positivt tecken på att nya reformer är på gång.”

Samtidigt ser Vostok New Ventures-vd:n den ryska internetsektorn lysa starkt trots det mörka makroläget:

”Även om det generella makroläget påverkar den inhemska konsumtionen och marknadsföringen är migrationen från offline till online så pass stark att det fortfarande resulterar i positiv tillväxt online. Morgan Stanley förväntar sig att marknadsföring online når omkring 41 procent av den totala marknadsföringen 2018. Den cykliska reklammarknaden kommer så klart vända uppåt igen, som den alltid gör vid något tillfälle.”

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG