Förseningar sänker Synthetic MRs omsättning

Medicinteknikbolaget Synthetic MR varnar för att den uppskattade nettoomsättningen under första kvartalet blir lägre än jämfört med samma period året innan till följd av förseningar i ett antal kunders inköpsprocesser.
SyntheticMR
SyntheticMR utvecklar och säljer mjukvara till sjukhusens MR-kameror. Teknologin gör att undersökningarna kan genomföras snabbare och att mer information kan utvinnas. Bolaget har avtal med GE, Siemens och Philips som dominerar marknaden.
Omsättningen sjönk 32 procent till 10 miljoner kronor (14,7). Siffran kan jämföras med Pareto som estimerade intäkter om 21 miljoner kronor under kvartalet.

”Processerna är fortsatt pågående och upplevelsen hittills är att begränsningarna är tillfälliga och inte har någon påverkan långsiktigt”, skriver bolaget. Vd Ulrik Harrysson fyller i att hans ”grundmurade tro på potentialen för innevarande och kommande år är intakt”.

Synthetic MR släpper sin fullständiga delårsrapport den 10 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets