Försiktig öppning väntas på USA-börserna

De ledande USA-börserna väntas öppna med små rörelser inledningsvis på tisdagen efter måndagens positiva utveckling. USA har hotat med ytterligare tullar på varor från EU till ett värde av 4 miljarder dollar.

Vid 14.45-tiden var terminerna för samtliga index runt oförändrade nivåer.

USA har lagt till ytterligare produkter från EU till den lista av varor som kan utsättas för amerikanska importtullar på grund av den långvariga konflikten om statsbidrag till flygplanstillverkarna Boeing och Airbus, rapporterade Bloomberg News tidigare på tisdagen.

Samtidigt fortsatte marknaden att bevaka utvecklingen av handelskonflikten mellan USA och Kina. USA:s president Donald Trump sade på måndagskvällen att en ny runda med handelsförhandlingar med Kina redan har inletts.

De ledande Europabörserna var överlag något uppåt efter en blandad utveckling i Asien tidigare under tisdagen.

Huawei har meddelat att det inväntar besked från amerikanska handelsdepartementet gällande sitt fortsatta samarbete med Google, efter att president Donald Trump på söndagen gett besked om lättnader för det kinesiska telekombolaget.

Bland amerikanska aktier har kosmetikabolaget Coty fått sänkt rekommendation av ett flertal analytiker. På måndagen meddelade bolaget en omstrukturering och nedskrivningar på cirka 3 miljarder dollar på varumärken förvärvade av Procter & Gamble. Cotys aktie var ned något i förhandeln efter att fallit drygt 13 procent på måndagen.

Varuhuskedjan Nordstrom har nedgraderats till neutral från köp av UBS, som även halverade riktkursen från 65 till 33 dollar. Nordstroms aktie sjönk 1,5 procent till 31 dollar i förhandeln.

Datalagringsföretaget Western Digital föll runt 3 procent i förhandeln efter att ha fått en säljrekommendation av Benchmark.

Enligt den tyska affärstidningen Wirtsschaftswoche har Teslas Europachef, Jan Oehmicke, lämnat elbilsbolaget efter ett års anställning. Tesla har inte bekräftat uppgifterna och aktien steg någon procent i förhandeln.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.