Forskningsbolag rusar inför blodcancerkongress

Forskningsbolaget Oncopeptides hade på tisdagseftermiddagen avancerat 8 procent.
Forskningsbolag rusar inför blodcancerkongress - aktier-krasch-borsen-affarsvarlden-700_binary_6894247.png

Aktien har haft en stark utveckling sedan slutet av föregående vecka. Aktien har gentemot stängningskursen på onsdagen den 20 november stigit med närmare 20 procent.

Oncopeptides utvecklar melflufen vid behandling av en form av blodcancerindikationen multipelt myelom. Mellan den 7-10 december hålls den årliga blodcancerkongressen ASH i Orlando, USA där bolaget tidigare har meddelat att de ska presentera läkemedelskandidaten i sex posterpresentationer.

En analytiker påtalar för Nyhetsbyrån Direkt att aktien har handlats upp även inför tidigare kongresser.

Inför fjolårets ASH-kongress som gick av stapeln mellan den 1-4 december 2018 visade Oncopeptiodes aktie ett likartat mönster.

Från stängningen den 20 november 2018 till den 30 november samma år steg aktiekursen nästan 26 procent. Påföljande dag då kongressen hade inletts var kursen upp ytterligare drygt 5 procent.

Den 3 december 2018 presenterades de första interimsresultaten från den så kallade Anchor-studien med melflufen i fas 1/2.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG