Första AP-fonden säljer allt i Handelsbanken – men tredubblar i Swedbank

Den första AP-fonden har under det andra kvartalet sålt av hela sin post om 0,5 procent av aktiekapitalet i Handelsbanken och i stället ökat innehavet i Swedbank, från 0,3 till 0,9 procent av kapitalet.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings uppdatering för maj.

“Vi kommenterar inte portföljförändringar på enskilda innehav”, svarar Sara Christensen, kommunikationschef på den första AP-fonden, på Nyhetsbyrån Direkts förfrågan om ett uttalande.

AP-fonden har under de senaste månaderna sålt av drygt 10 miljoner aktier i SHB för ungefär 1 miljard kronor. Den största delen av minskningen skedde i maj då de resterande 7,6 miljoner aktierna avyttrades.

Samtidigt har ägandet i Swedbank ökat från 3,7 till 9,9 miljoner aktier genom aktieköp för närmare en miljard kronor.

Aktieinnehaven i SEB och Nordea har justerats ned marginellt och ligger kvar kring 0,9 respektive 0,7 procent av kapitalet, enligt Holdings månadsvisa sammanställning för maj.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.