Förtroendet för regeringen återhämtar sig

Förtroendet för regeringen stärks, men förtroendebalansen ligger alltjämt långt under nivån från valåret 2010.

Förtroendet för oppositionen planar nu ut efter en tids uppgång, skriver SKOP i ett pressmeddelande.

”Förtroendebalanserna är nu ungefär lika för regeringen och oppositionen. I april ledde den rödgröna oppositionen med åtta enheter. Nu leder alliansregeringen knappt med två enheter”, skriver SKOP.

Undersökningen genomfördes av SKOP mellan den 29 maj och 15 juni och omfattande intervjuer med drygt 1.000 personer mellan 18 och 84 år. Den förra undersökningen genomfördes i april.

Förtroendebalansen för den borgerliga regeringen steg med 6 procentenheter till +15, det vill säga de som anser att regeringen gör ett bra jobb är 15 procentenheter fler än de som säger att den gör ett dåligt jobb. 2010 var nivån över +50.

46 procent av alla svenskar anser att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb. Det kan jämföras med 45 procent i den förra undersökningen.

31 procent anser att regeringen gör ett dåligt jobb, vilket är 5 procentenheter färre än i förra undersökningen.

Förtroendebalansen för det rödgröna blocket är nu +13, vilket är en nedgång med 4 enheter sedan förra mätningen.

41 procent tror att en rödgrön regering skulle göra ett bättre jobb än alliansregeringen. Det är en minskning med 4 enheter jämfört med föregående undersökning.

28 procent (28) tror att en rödgrön regering skulle göra ett sämre jobb.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.