Fortsatt press i gamingsektorn

Stillfront har sin värsta börsdag någonsin efter morgonens rapport.
Fortsatt press i gamingsektorn - omx-stockholmsbörsen-700-161220_binary_6813415.jpg

Gamingsektorn har pressats rejält på sistone och det fortsatte även på onsdagen med rapporter från de mobilspelsinriktade bolagen Stillfront och G5 Entertainment.

Stillfront har sin värsta dag någonsin på börsen med ett ras på över 18 procent, men G5 som också föll under morgonen har nu vänt till blå siffror.

Både intäkterna och vinsten var lägre än väntat för G5, men VD Vlad Suglobov pekade på ett rekordstarkt första halvår och att marginalen kommer stiga i tredje kvartalet.

Det är en effekt av Microsofts sänkning av butiksavgifter, vilket gynnar bolaget som har en stor del av sina intäkter från Windows Store.

Under morgonen var G5 som mest ned nästan 12 procent, men det har nu vänts till en uppgång med 1,2 procent för dagen.

Både Redeye och ABG har under förmiddagen varit ute och kommenterat rapporten och sagt att man ser fortsatt potential, men att estimaten kan komma att justeras ned.

I sektorn tappar samtidigt Embracer och Paradox 2,9 procent vardera.

Embracer släpper rapport om en vecka medan Paradox levererade en svag rapport igår.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG