USA
Förvaltare spår dollarras och ny finanskris
Chris Rynning, som bott i Asien sedan början av 1990-talet, säger att ett ämne som diskuteras flitigt på marknaden är oron för en potentiell kreditbubbla i Kina. Han anser dock att denna rädsla är överdriven och att blickarna snart vänds mot det verkligt stora problemet i världsekonomin – USA:s statsskuld och landets penningpolitik.
– Jag tror att USA kommer gå in i en djup finansiell kris de närmaste åren på grund av bristande tillit till dollarn, en sedelpress som fortsätter trycka pengar och en ohanterlig skuldbörda, säger han till Finansavisen.
För att skydda sina egna investeringar har Chris Rynning valt att överge dollarexponerade tillgångar. Enligt honom är euron ett bättre alternativ, men helst bör investerare vara exponerade mot den kinesiska valutan yuan eller guld. När krisen är ett faktum tror han att Federal Reserve lär använda sedelpressen för att få ned räntan på statsobligationerna.
– Det kommer att leda till en dollarflykt, säger han till Finansavisen.
Origo Partners
Det börsnoterade investmentbolaget Origo är baserat i Peking och förvaltar runt 1,6 miljarder svenska kronor.
Bolaget investerar främst i onoterade bolag i Asien, Afrika, Kina, Indien och Sydamerika.
(Källa: Bloomberg)
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.