Förvärvssuget K-Fastigheter gör riktad nyemission

Fastighetsbolaget K-Fastigheter genomför en riktad nyemission om cirka 128 miljoner kronor före emissionskostnader.
Jacob Karlsson
Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter. Foto: Christian Örnberg/BILDBYRÅN / K-Prefab

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det handlar om cirka 6,66 miljoner nya aktier som emitteras till en teckningskurs om 19,19 kronor, i linje med gårdagens stängningskurs. En del av emissionen, cirka 16 miljoner kronor, är villkorad av efterföljande godkännande av en extra bolagsstämma som beräknas hållas omkring den 8 april. Huvudägarna har förbundit sig att rösta för godkännande av styrelsens emissionsbeslut.

Tecknare i emissionen är de befintliga aktieägarna Andra AP-fonden, Capital Smallcap World Fund, Clearance Capital Limited, First Nordic Real Estate, Odin Fonder och Tredje AP-fonden.

Kapitalet avses användas för att skapa förutsättningar för fortsatt expansion genom förvärv av byggrätter och byggstarter av nya projekt. Bolaget utreder kontinuerligt alternativ som möjliggör att K-Fastigheter kan bibehålla en god expansionstakt samt utnyttja attraktiva möjligheter som uppkommer att förvärva ändamålsenliga byggrätter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco