Fredrik Lundberg: Sverker sköter sig utmärkt

Industrivärdens storägare Fredrik Lundberg uttalar sig nu om avslöjanden kring SCA-topparna och Sverker Martin-Löfs avhopp från ordförandeposten i Industrivärden.

På tisdagseftermiddagen meddelade Industrivärdens ordförande Sverker Martin-Löf att han ämnar lämna samtliga av sina styrelseposter. Dock först år 2016.

Uttalandet kommer i samband med SvD:s avslöjanden om SCA-topparnas vidlyftiga resor med bolagets privatjet och en upprustning av jaktanläggningen i Henvålen för drygt 100 miljoner kronor.

I torsdagens upplaga av Dagens Industri uttalar sig Industrivärdens storägare Fredrik Lundberg om avhoppet.

– Sverker har gjort ett väldigt fint jobb i Industrivärden och i många andra sammanhang också, han har fyllt 71 år och det har under hösten varit en diskussion om den tid han ska sitta och nu har han valt att offentliggöra det. Det är naturligt, säger han till DI.

Vad har du haft för åsikt om hur länge han skulle stanna?

– Jag har inte haft någon klar åsikt. Sverker sköter sitt ordförandeuppdrag alldeles utmärkt så det har inte funnits någon orsak för mig att ha någon närmare åsikt om det.

Någon favoritkandidat till att ersätta Sverker Martin-Löf säger han sig inte ha. Att han själv skulle ta över ordförandeskapet i Industrivärden är inte heller aktuellt, menar han.

– Jag har så många uppdrag redan i dag så det räcker för mig, säger han till DI.

I intervjun uppger Fredrik Lundberg också att han inte haft någon insyn i SCA-topparnas omskrivna flygresor men att artiklarna om händelserna knappast gagnar Industrivärdens rykte.

– Det är inte bra med sådana här skriverier. Jag hoppas att det inte får större proportioner, säger han.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.