Fullsatt på nya affärskrogen
Björn Frantzén tog nyligen över ett våningsplan med restauranger på NK i Stockholm. Han är mest känd för tvåstjärniga restaurangen Frantzén i stadsdelen Gamla stan i Stockholm. Sedan i mars driver han även Bobergs matsal och all övrig restaurangverksamhet på plan fyra på varuhuset NK på Hamngatan i Stockholm.
– Vi har fått ett enormt positivt gensvar. Det har varit fullt varje dag hittills – vi har fått sätta lapp på luckan. Uppenbarligen finns ett behov av att kunna gå någonstans i Stockholms innerstad för att äta en schysst affärslunch.
Fredsgatan 12 var ganska ensam herre på täppan vad gäller affärslunchen, innan de stängde för ett år sedan. Så det fanns ett behov, konstaterar Björn Frantzén, som vill tillbaka till den klassiska affärslunchen i fine dining-miljö. Han drar paralleller till Edsbacka krog på 1990-talet.
– Det är där vi ska vara. Jag skulle kalla Bobergs matsal för en internationell lyxbistro, med stora ytor, liv i luckan och flera hundra gäster som sitter samtidigt. Det är inte tyst, stelt och tråkigt.
Frantzén prövar också afternoon tea, som ett koncept för affärsmöten.
– Vi har en traditionell meny och en innovativ meny, som är åt hälsohållet; utan socker och med rawfood, färska bär och frukter. Det är roligt att affärsfolket tagit till sig det.
Av: Sofia Stridsman
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.