Fyrtal i köpråd

Fyra aktier får köprekommendationer i veckans nummer av Börsveckan.

Börsveckan ger köprekommendation till Volvo, Nyfosa, Svolder och Tele2 medan avvakta blir rådet för Telia och Qliro.

Det framgår av årets 44:e utgåva.

Att köpa en av världens största lastbilstillverkare inför en stundande lågkonjunktur låter kanske som en dålig idé.

”Men med tanke på de låga förväntningarna och en hel del som talar för bolaget på sikt så kan det vara lönt att göra precis så”, skriver Börsveckan som landar i en köprekommendation med en uppsida på 20-25 procent.

Fastighetsbolaget Nyfosa håller ett högt tempo och ser ut att kunna nå sitt mål om ett bestånd på 25 miljarder innan utgången av 2021.

”Värderingen har stigit men är fortsatt lägre än sektorn som helhet”, skriver Börsveckan och behåller sitt köpråd.

Rabatten i Svolder har ökat när Öresund storsålt aktier på sistone.

”Det skapar ett fint köpläge i småbolagsinvesteraren”, skriver Börsveckan och rekommenderar köp.

Telia kämpar med att finna nya vägar för tillväxt, och ingen av dem ser särskilt lovande ut, enligt Börsveckan som konstaterar att det blir en tung börda att axla för den blivande ledningen i bolaget. Avvakta blir rådet.

Tele2 fokuserar på lönsamheten i en bransch där konkurrenterna gör allt för att elda på översta raden. Helt rätt, tycker Börsveckan och rekommenderar köp.

Qliros rapport förra veckan var återigen åt det svaga hållet och trots en annalkande särnotering av finansrörelsen är aktien inget som lockar Börsveckan som väljer att avvakta.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.