G4S: Tacka nej till Gardaworld-budet

Säkerhetskoncernen G4S publicerar idag ett svarsdokument till uppköpserbjudandet från Gardaworld som anses vara otillräckligt. Bolagets aktieägare rekommenderas att tacka nej till budet om 190 pence per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.
G4S: Tacka nej till Gardaworld-budet - g4s-700_binary_6954756.jpg
Bolaget har tidigare kallat budet för opportunistiskt och förklarar i dokumentet att bolaget är ledare i säkerhetsbranschen och har bra framtidsutsikter för att leverera framtida tillväxt och fria kassaflöden.

Timingen i erbjudandet från Gardaworld uppges starkt undervärdera verksamheten och de uppges vilja förstärka sina svagheter på G4S aktieägares bekostnad.

Bolaget jämför bland annat med det senaste förvärvet i branschen där BC Partners betalade 11,2 gånger senaste 12 månaders ebitda för Gardaworld. Samtidigt handlas G4S till 7,7 gånger på samma multipel, trots att bolaget är en ”mycket bättre verksamhet”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.