G5 Entertainment gett anställda i Ukraina ledigt

Spelutvecklaren G5 Entertainment går ut med ett pressmeddelande med anledning av situationen i Ukraina, där man har en väsentlig del av verksamheten.
Vlad Suglobov, G5 Entertainment
Vlad Suglobov. Foto: Carl Bredberg
Bolaget uppger sig följa upptrappningen noga och har för närvarande inga rapporter om att den egna personalen ska vara inblandad i några fientligheter.

”Vi rekommenderar våra anställda att följa den ukrainska presidentens råd att ta skydd hemma och att inte omlokalisera sig vid denna tidpunkt. Bolaget har anställda som har flyttat tidigare medan majoriteten är kvar i sina hemorter. Vid denna tidpunkt har vi gett de ukrainska anställda två dagar ledigt så att de kan ta hand om sig själva, sin familj och sina vänner”, skriver G5.

När det kommer till påverkan på egna verksamheten framhåller G5 att dess spel drivs från servrar baserade utanför de områden som är involverade i konflikten.

”På kort sikt kommer verksamheten inte att påverkas på något nämnvärt sätt och vi fokuserar nu på att stödja våra anställda”, skriver bolaget vidare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco