G5 Entertainment rusar till ny rekordnivå efter sänkta Microsoft-avgifter

Spelutvecklaren G5 Entertainment rusar runt 15% på fredagen efter beskedet att Microsoft sänker avgifterna i Windows Store från 30 till 12%. Det kommer signifikant gynna bolaget skrev VD Vlad Suglobov på Twitter.
G5 Entertainment
G5 Entertainment utvecklar spel till mobiltelefonen som riktar sig särskilt mot kvinnor över 35. Foto: G5
Carnegie instämmer och höjer aktien från behåll till köp med en ny riktkurs på 700 kronor (560). Mäklarfirman bedömer att G5 får runt 30-40% av sina intäkter från Microsofts PC-plattform, vilket Carnegie har intrycket av inte är allmänt känt på marknaden.

“Mobilspelsutvecklare har normalt sett 90%+ av intäkterna från iOS och Android. Vi tror att konkurrensen är relativt låg i Windows Store och att G5 har betydande framgång där med Hidden City, men även med sina lanseringar från 2019-20”, skriver Carnegie.

G5-aktien handlas just nu kring 629 kronor. Högsta notering idag är 643,50 kronor vilket är en ny rekordnivå.

“G5 har 17 spel i topp 90 i Win Store (mer än någon annan utvecklare), som börjar med Hidden City på #3 direkt efter Roblox och Minecraft. Man skulle kunna dra slutsatsen att G5 kan vara den största eller den näst största vinnaren av denna förändring bland alla spelutvecklare i världen”, skrev G5-chefen Vlad Suglobov på Twitter igår kväll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.