G7-uttalanden dämpar börsuppgången

Uttalanden från talespersoner för G7-länderna dämpade uppgången på Stockholmsbörsen något. Vid klockan 14.20 har OMXS-index ökat 1,8 procent, från att tidigare under dagen varit uppe på närmare tre procent.

Stockholmsbörsen som följer tidigare uppgångar på flera håll i Asien och gårdagens glädjeskutt på Wall Street lyfter i tisdagens handel. Utvecklingen följden den på ledande Europabörser.

Det som har ökat riskaptiten en aning igen är signaler från en rad centralbanker om en beredskap för att hantera negativa effekter av coronavirusets framfart. G7 bekräftar en sådan beredskap, både bland centralbanker i gruppen och bland G7-ländernas finansministrar, men ger inga konkreta besked om åtgärder.

Uppgången är bred bland storbolagen med samtliga 30 bolag på plus. Medicinteknikkoncernen Getinge lyfter mest av storbolagen, upp 4,6 procent.

Tobaksbolaget Swedish Match ökar 3,2 procent. Investmentbanken Morgan Stanley har höjt sin riktkurs för aktien.

Många flygbolag har meddelat förändringar i sina verksamheter till följd av minskad efterfrågan i spåren av sjukdomsspridningen, däribland SAS som drar ner sin kapacitet i Norden och i Europa och inför sparåtgärder. SAS aktie sjunker svagt i eftermiddagshandeln.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här