Gamestop föll på Wall Street

Wall Street klättrade uppåt på fredagen sedan marknaden reagerat positivt på oväntad räntesänkning i Kina och duvaktiga kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi.

Dow Jones Industrial Average var vid stängningen upp med 0,5 procent till 17.810. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,5 procent till 2.064 medan Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 4.713.

Veckans facit för dessa tre index blev +1,0, +1,2 respektive +0,5 procent.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 2 punkter till 2,32 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 4 punkter till 3,02 procent.

Den kinesiska centralbanken överraskade marknaden i dag när banken för första gången sedan 2012 sänkte styrräntan. Och från ECB hördes duvaktiga toner när ordföranden Mario Draghi sa att ECB måste göra det som krävs för att höja inflationen och inflationsförväntningarna så snabbt som möjligt.

Cykliska sektorer reagerade positivt på de tillväxtstödjande tongångarna. Sektorn Materials, som består av tunga basindustrier, steg 1,3 procent. I sektorn sköt aluminiumbolaget Alcoa iväg med 1,9 procent.

Energisektorn var en annan vinnare på ett högre oljepris. WTI-oljan handlades mot slutet av dagen till omkring 76,71 dollar per fat, att jämföra med torsdagens stängning vid 75,85 dollar. Exxon Mobil steg med 1,0 procent.

Klädkedjan Gap sjönk 4,3 procent. Gap sänkte sent i går sin resultatprognos för helåret inför den viktiga julförsäljningen. För helåret spår bolaget nu en vinst i intervallet 2,73-2,78 dollar per aktie, ned från tidigare 2,95-3,00 dollar.

Gamestop sänkte istället sina förväntningar för nästkommande år och förväntar sig nu en vinst per aktie om 3,55 dollar, vilket kan jämföras med tidigare prognos på 3,70 dollar och analytikernas förväntade 3,69 dollar. Aktien var ned 13 procent.

Chiptillverkaren Marvell Technology förbättrade resultatet med 12 procent i det tredje kvartalet. Utfallet för intäkterna var dock under bolagets förväntningar. Investerarna tycktes fokusera mer på det förbättrade resultatet och aktien var upp 5,3 procent.

Halvledarbolaget Intel, som igår uppdaterade sina prognoser och steg 2,3 procent på börsen, har fått sänkt rekommendation av Credit Agricole till sälj från underperform. Flera mäklarhus höjde i dag riktkurserna för Intel. Aktien var ned 1,0 procent.

Microsoft fick rekommendationen underperform när Jefferies inledde bevakning. Samtidigt gick ansedda The Barrons ut med en köpkommentar. Microsoft stängde ned 1,5 procent.

Yum Brands, som driver Kentucky Fried Chicken, planerar för återköp om en miljard dollar fram till slutet av maj 2016. Aktien steg 0,5 procent.

Verkstadsbolaget Caterpillar var upp 4,3 procent. Mäklarhuset Stifel har inlett bevakning av aktien med köpråd.

Nike planerar att höja sin kvartalsutdelning med 17 procent. Aktien stängde upp 0,1 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco