Gardells fokus vid investeringar: Arbitragemöjligheter genom listbyten

Arbitragemöjligheter när företag byter noteringsplats kommer att prioriteras när Cevian Capital utvärderar investeringar framöver.
Christer Gardell.
Christer Gardell. Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT

Det sade grundaren och partnern Christer Gardell i en intervju med Bloomberg News.

”Vi tittar på detta överallt, när det gäller vår nuvarande portfölj men också när vi överväger nya investeringar”, sade Gardell.

Cevian, som stöds av finansmiljardären Carl Icahn, har stora minoritetsposter i europeiska företag som ABB, Ericsson, SKF, Pearson och Rexel. Därutöver är Cevian en av de största ägarna i Dublinbaserade CRH, som denna månad flyttar sin primärnotering från London till New York.

Om CRH värderas i linje med de USA-noterade jämförelsebolag innebär det en uppsida på cirka 60 procent från dagens nivå, deklarerar Gardell.

”Europeiska företag börjar tänka mer aktivt på hur de ska hantera värderingsgapet, eftersom de blir mer exponerade för uppköp av amerikanska företag som värderas ungefär 30-40 procent högre”, uppger riskkapitalisten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco