Gates ger miljarder till välgörenhet

Microsoft-grundaren Bill Gates gör sin största donation på 17 år.
Gates ger miljarder till välgörenhet - bill-gates-700-170221_binary_6834220.jpg

Bill Gates har gett bort aktier i Microsoft motsvarande 5 procent av sin förmögenhet, rapporterar Bloomberg News.

Enligt inskickade dokument till Securities & Exchange Commission har Gates donerat aktier till ett värde av 4,6 miljarder dollar, eller 37 miljarder kronor. Mottagare av donationen är inte specificerad, men tidigare donationer har ofta gått till Bill och Melinda Gates välgörenhetsstiftelse Bill & Melinda Gates Foundation.

Donationen är Bill Gates största sedan 2000, då han gav bort 5,1 miljarder dollar.

Sedan 1994 har Bill och Melinda Gates gett bort ungefär 35 miljarder dollar i aktier och pengar. 2010 startade Bill och Melinda Gates tillsammans med miljardären och investeraren Warren Buffett the Giving Pledge, där medlemmarna moraliskt förbinder sig att skänka bort mer än hälften av sin förmögenhet till välgörenhet. 168 personer har sedan starten gått med i The Giving Pledge.

Gates är, även efter donationen, världens rikaste person med en förmögenhet på 86,1 miljarder dollar enligt Bloomberg Billionaires Index.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.