General Motors ser stark efterfrågan – hinner inte leverera

Amerikanska fordonstillverkaren General Motors, GM, dras med en stark efterfrågan på många av sina bilar i USA att man inte hinner leverera dem tillräckligt snabbt till återförsäljare.
General Motors ser stark efterfrågan – hinner inte leverera - general-motors-900
Foto: AP Photo/Paul Sancya, File/TT

Det rapporterar Reuters med hänvisning till uttalanden från företagets högsta chefer.

”Vid denna specifika tidpunkt kan vi nästan sälja alla produkter som vi kan bygga”, säger Rory Harvey, chef för den nordamerikanska divisionen på GM.

Harvey framhåller att lagernivåerna hos GM fortsatt är bra, men att man vill kunna leverera enheterna till återförsäljarna snabbare än idag.

I samma samtal lyfts även de låga försäljningssiffrorna för bolagets nyaste elfordon, GMC Hummer EV och Cadillac Lyriq och huruvida detta är hänförligt till problem med Ultium-batterier. Harvey ville inte kommentera påståendet.

Under andra kvartalet såldes endast 1 348 Lyriqs och 47 Hummers. I slutet av juni låg 831 Lyriqs och 25 Hummers annonserade hos återförsäljare.

Harvey menar att man just nu bygger momentum rörande de berörda modellerna och att man kommer se ökad försäljning under andra halvåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets